Online Randevu Al
Kolay bir şekilde randevu oluşturmak için aşağıdan randevu formunu doldurabilir ya da buraya tıklayarak Whatsapp’tan iletişim kurabilirsiniz.
Excimer Göz Lazeri
Gözde lazer tedavisi, son yıllarda en çok uygulanan yöntemlerden birisidir. Özellikle Excimer Göz Lazeri, 20 yılı aşkın süredir gözde yaşanan birçok kırma kusurunun tedavisinde uygulanmaktadır. Halk arasında “Göz Çizdirme” olarak da bilinen bu tedavi yöntemi, Excimer Laser adı verilen bir cihazla yapılmaktadır. Bu cihaz Ar F gazı kullanarak 193 nm dalga boyutunda ultraviyole ışık üretmektedir. Excimer Lazer tedavisi genellikle miyop, astigmat ve hipermetrop tedavisinde kullanılmaktadır. Bu yöntem en sık kullanılan yöntemlerden birisidir.
Excimer lazer kimlere uygulanır?
Excimer tedavi yöntemi, 18 yaşından büyük olan ve son 1 yılda göz numarası 0.50’den gazla değişmemiş olanlarla, -9.0’a kadar miyop ve +5’e kadar hipermetrop ve astigmatı olanlarda uygulanabilmektedir. Excimer ayrıca; kornea kalınlığı yeterli seviyede olanlar, romatizma ve şeker gibi rahatsızlıkları olmayanlar ve başka göz hastalıkları olmayanlarda uygulanabilmektedir. Excimer lazer tedavisinde önemli olan öncelikle ameliyat öncesi gözün bu tedavi için uygun olup olmadığını muayene ile kontrol etmektir. Excimer lazer tedavisi, gözünde kırma kusurları bulunan insanlara uygulanabilmektedir. Kırılma kusurlarının en önemli belirtileri, gözlerde ağrı, rahatsızlık ve görme azlığıdır. Uzağı görememe, yakını görememe, astigmatizma gibi görme kusurları kırılma kusurlarıdır.
Excimer lazer kimlere uygulanmaz?
Excimer tedavi yöntemi, bazı hastalara uygulanırken bazı koşullarda da uygulanamamaktadır. Bu tedavi yönteminin uygulanamayacağı kişiler şu şekilde listelenebilir:
- Romatizma hastalığına sahip olanlar
- Diyabet rahatsızlığı olanlar
- Hamileler
- Bebek emziren kadınlar
- Keratokonus rahatsızlığı olan kişiler
- Göz tansiyonu olanlar (kısmi)
- Katarakt olanlar
Excimer tedavisi hakkında
Excimer lazer tedavisi öncesinde ve sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlar:
Öncesi
- Tedavi günü yemek yemede bir sakınca yoktur
- Düzenli olarak kullanılan bir ilaç varsa doktora bilgi verilmeli
- Operasyon günü göz makyajı yapılmamalıdır
- Operasyon günü parfüm sıkılmamalıdır
Tedavi Süreci
- Ameliyattan 45 dakika kadar önce size sakinleştirici ilaç verilmektedir. Bu ilacın verilmesinin sebebi ameliyat heyecanının giderilmesidir.
- Operasyon öncesinde sizlere steril bir ortam sağlamak amacıyla bone ve gömlek giymeniz istenecek. Bununla beraber sadece bu bölümde kullanılan bir terlik de giyilecek.
- Tedavi sürecine başlamadan önce lazer yatağına sırt üstü uzanacak ve başınızı da düz tutacaksınız. Bu işlemden sonra göz kapaklarınıza antiseptik bir solüsyon sürülecek ve üstünüze de steril bir örtü örtülecek. Daha sonra operasyonun tipine göre tedavi yöntemi uygulanacak. Ameliyat süresince rahat ameliyat süresini kısaltacaktır.
- Tedavi bittikten sonra gözünüze antibiyotikli damla damlatılacak ve 30 dakika bekleyip kontrol yapıldıktan sonra evinize dönebileceksiniz.
Sonrası
- Excimer tedavisi sonrasında bulanık görmeniz olağan bir şeydir. İşlemden sonra 2 saat kadar gözünüzde batma, sulanma ve yanma hissedebilirsiniz.
- İşlem sonrasında ağrı nadiren görülür hafif bir ağrı kesici ile geçebilecek niteliktedir.
- İşlem sonrasında ellerinizi gözünüze sürmemeli ve ovalamamalısınız.
- Yine ameliyat sonrasında yüzünüzü yıkamamanız gerekiyor.
- Televizyon ya da bilgisayarda bir şeyler izlememeli, kitap ya da gazete de okunmamalıdır.
- Banyo yapmayın ve yüzünüzü yıkamayın.
- Tedaviden sonraki gün hastanede kısa bir kontrole girmeniz gerekmektedir. Bu kontrolden sonra normal yaşantınıza devam edebilirsiniz.
- İşlemden sonraki 1. Hafta ve 1. Ay kontrole gelmeniz gerekir.
- İşlemden sonraki 10 gün makyaj yapmamalı 20 gün de denize ve havuza girmemelisiniz.
- Tedaviden sonraki gün yapılan kontrolden sonra banyo yapabilir ama gözünüze şampuan ve sabun kaçırmaktan kaçınmalısınız.